אני יודעת כמה קשה זה יכול להיות להסביר לילדים את נושא השברים. שברים הם לא תמיד הדבר הכי קל להבנה, ואני בטוחה שגם להורים יש רגעים של בלבול בנושא הזה. אבל החדשות הטובות הן שיש דרכים יצירתיות להקל על הילדים וללמד אותם את השברים בצורה כיפית ומובנת!

הנה כמה רעיונות פשוטים ונגישים שתוכלו לנסות בבית עם הילדים כדי לעזור להם להבין את השברים בקלות:
שיעור שברים בפירות – אין דרך טובה יותר ללמוד שברים מאשר לחוות אותם במציאות. קחו פרי כמו תפוח, אגס או אפילו בננה, וחתכו אותו לחצאים, רבעים או שלישים.
אתם יכולים לשאול את הילדים שאלות כמו "כמה חתיכות זה חצי תפוח?"
ותנו להם לחתוך בעצמם. הפעולה הפיזית של חיתוך עוזרת לילדים להבין בצורה מוחשית
את הרעיון של חלק מתוך שלם.

חלוקת פיצה – כל הילדים אוהבים פיצה, נכון?
אז למה לא לנצל אותה כדי ללמוד שברים?
בזמן הארוחה, אתם יכולים לחתוך את הפיצה לחלקים שווים ולשאול את הילדים כמה חלקים הם אוכלים ביחס לפיצה כולה. זה גם טעים וגם לימודי!

סידור צעצועים – השתמשו בצעצועים שיש בבית (למשל לגו או כל דבר אחר שניתן לחלק) והראו לילדים איך ניתן לחלק אותם לשברים שווים. לדוגמה, אם יש לכם 12 קוביות לגו, אתם יכולים לחלק אותן לחצי, לשלישים או לרבעים. זהו משחק מהנה שממחיש להם את הרעיון של חלוקה לשברים.
חטיפים ושוקולד – חיתכו חטיפים או שוקולדים לריבועים, ושברו אותם לשברים שווים. זהו דרך מעשית (ומתוקה!) להמחיש איך לחלק דבר מה שלם לחלקים שווים.
פלסטלינה ללימוד שברים – אפשר להכין עיגולים מפלסטלינה ולחתוך אותם לחלקים לפי שברים (חצי, שליש, רבע וכדומה). ילדים אוהבים פלסטלינה, והיכולת לחתוך את הצורות ולראות את השברים במו עיניהם עוזרת להם ללמוד בדרך חווייתית ומוחשית.
באמצעות הכלים הפשוטים והמהנים הללו, נוכל להקליל את נושא השברים ולהפוך אותו להרבה יותר מובן וידידותי עבור הילדים.
בנוסף, אם אתם מחפשים דרך קלה עוד יותר לתרגל עם הילדים את נושא השברים,
אני ממליצה בחום על
הפלייסמט כולל צורות הנדסיות צבעוניות בצורת פיצות ועוד,
הפלייסמט מגיע עם טוש מחיק
כך שהילדים יכולים לתרגל את השברים .
בזכות העיצוב הברור והחלוקה הידידותית בין המונה למכנה, השברים הופכים להרבה יותר פשוטים להבנה. זהו כלי נהדר שכל משפחה יכולה להיעזר בו ללמידה מהנה ויעילה יותר.


ממליצה לכם על מוצר דיגיטלי להדפסה ביתית
בהצלחה בתרגול!
Comments